logo

Beginnersvragen

 • Wat heb ik nodig voor ontvangst van satelliet televisie?

  Allereerst heeft u een satellietschotel nodig, een satellietschotel bundelt de satellietsignalen die door de satelliet worden uitgezonden. Deze signalen komen samen in een LNB (Low Noise Block Convertor) in de volksmond ook wel "kop" genoemd. Een LNB zet de hoge satellietfrequenties om naar een lager frequentie zodat het signaal via een coaxkabel gedistribueerd kan worden. De coaxkabel wordt aangesloten op een digitale satellietontvanger. De satellietontvanger kan op verschillende manieren worden aangesloten op uw televisietoestel.
 • Kan ik met één satellietontvanger meerdere zenders tegelijkertijd ontvangen?

  De meeste satellietontvangers kunnen maar één kanaal tegelijkertijd weergeven. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Zo kan een PVR ontvanger (peronal video recorder) twee satellietkanalen tegelijkertijd weergeven. Echter uw satellietschotel dient dan wel te zijn voorzien van een TWIN LNB en moet er een tweede coax kabel vanaf de schotel naar de ontvanger getrokken worden.
 • Ik wil op 2 televisietoestellen satelliettelevisie !

  Als u op 2 kijkplekken, onafhankelijk van elkaar, satelliettelevisie wenst dan heeft u een satellietschotel nodig voorzien van een TWIN LNB en twee digitale satellietontvangers. Op iedere kijkplek staat dan fysiek een satellietontvanger. Als je dan betaal tv kijkt moet je wel 2 smartcards hebben.
 • Moet ik een betaal smartcard aanschaffen?

  Nee dit hoeft niet, u kunt dan echter alleen naar de zogenaamde Free To Air (FTA) satellietkanalen kijken en luisteren. Als u betaal zenders wilt ontvangen heeft u een smartcard nodig en een registratie abonnement.
 • Welke betaal smartcards zijn er?

  Er zijn tien talle smartcards in omloop. hieronder vind u een opsomming van de belangrijkste van hen. Als u de Nederlandse publieke en commerciële kanalen wenst te ontvangen dient u wel in Nederland te wonen. Voor een volledig overzicht verwijzen wij u graag naar http://www.canaldigitaal.nl Als u de Vlaamse publieke en commerciële kanalen wenst te ontvangen dient u wel in België« te wonen. Voor een volledig overzicht van de verschillende pakketten verwijzen wij u graag naar http://www.Tv-vlaanderen.be Als u de Waalse publieke en commerciële kanalen wenst te ontvangen dient u ook in België« te wonen. Voor een volledig overzicht verwijzen wij u graag naar http://www.telesat.be Zo heeft bijna ieder land zijn eigen satelliet kaarten. Ook zijn er erotische en porno-kaarten, deze zijn niet gebonden aan één bepaald land.
 • Mag ik zomaar een satellietschotel plaatsen?

  In principe wel maar er zijn een paar dingen waar u op moet letten. Bent u huurder dan moet u toestemming vragen aan de verhuurder. Deze zullen in het algemeen niet kunnen weigeren, of de verhuurder moet een volwaardig alternatief kunnen bieden (lees ook GSO). Daarnaast moet u natuurlijk rekening houden met de wetten in uw gemeente of stad.
 • Ik heb een betaalkaart maar geen beeld!

  Controleer of u wel de Free To Air kanalen kunt ontvangen (Duitse kanalen, BVN), stem af op een betaal kanaal en laat vervolgens u smartcard heractiveren. Heeft u na ongeveer 30 minuten nog geen beeld bel dan met de helpdesk van uw tv provider en verifieer uw abonneestatus. Mocht u er dan nog niet uitkomen dan kan u bij uw satellietspeciaalzaak vast en zeker terecht.
 • Waar vind ik een winkel waar men satelliet verkoopt?

  Op deze site kan u een winkel in uw buurt vinden. Druk hierboven op winkels en vind een satelliet speciaalzaak dicht bij jou.